Tudnivalók

Jókedvvel, bizalommal. Öltözéked igazítsd a fotózás helyszínéhez és céljához (szabadtéri vagy beltéri, ünnepi vagy laza hétköznapi). Ha van olyan kellék, kiegészítő, gyerekeknél játék, amit szeretnél behozni, megbeszéljük – előfordul, hogy emeli a képet, de az is, hogy elviszi a fókuszt, vagy nem illik a koncepcióba. Biztos lehetsz benne, hogy az időpont előtt telefonon mindent részletesen átbeszélünk, semmilyen fontos szempont nem fog kimaradni. A tematikus/social media fotózások előtt ezt hosszabban, személyes találkozón tesszük meg.

A fotózás után jön az utómunka, a nyers képek szofveres „előhívása”, ez általában egy hetet igénybe vesz. Ezután a kész fotókat fájlküldő rendszerrel továbbítom, közepes, jól használható méretben, de részletgazdag, nagy felbontásban, így minden eszközre letöltheted, és nyomtatásra is alkalmas lesz.

Fotós berkekben egyedülálló módon átadás után csere kört biztosítok. Ekkor jelezheted, ha van olyan kép, amit másképp szeretnél: változtassunk az utómunkán, legyen monokróm helyett színes, legyen ugyanabból a beállításból másik, stb. Megbeszéljük, s pár napon belül küldöm a kiegészítést.

Ha szimpatikusnak találsz, írj emailt a kapcsolati oldalon. Érdemes a fotózás előtt 1-2 héttel lefoglalni az időpontot.

Természetesen új időpontot választunk. A naptáram rugalmas, biztosan találunk ugyanabban az időintervallumban másik alkalmat.

A fotózáskor a helyszínen 50%-os készpénzes előleget kérek. A fennmaradó összeg akkor esedékes, amikor átadtam a fényképeket, és mindennel elégedettek voltatok. Ezt átutalással lehet rendezni.

Alapvetően a fények, árnyékok, kontraszt és színhőmérséklet, amivel utómunkában plusz hatást érek el. A portréfotók esetében természetes hatásra törekszem, észrevétlenül finomítom meg az esetleg zavaró részleteket, az általad nem kedvelt hibákat. A magazin minőség és cinematic look elérésére utómunkában is vannak szuper technikáim.

Nem dolgozok ki, így nem is adok át olyan képeket, amik nem túl előnyösek, vagy szakmailag nem megfelelőek. A jó képek kiválasztása a munkám jelentős és nagyon fontos része, ráadásul egy teljes képanyagot leválogatni majdnem annyi idő, mint maga a fotózás. Csak a kiválasztott képeket utómunkázom az eredetileg egyeztetett koncepciónk szerint. Rengeteg eszköz, tapasztalat, tudás, gyakorlat és kreativitás kell ahhoz, hogy a nyersanyagból egy prezentálásra alkalmas fotó legyen. Te ezt a végeredményt vásárolod meg.