Számít, hogy ki van a kamera mögött?

A vizuális kommunikáció mindig is része volt az életemnek. Hiszek a képek erejében. Több, mint 15 évig kommunikációs tanácsadóként és PR szakértőként dolgoztam – elárulom, a képi érzékenység ebben a szakmában is fontos elem. A megrendelői oldalon ülve viszont nem voltam boldog a fotósokkal: ritkán kaptam azt, amit a márkaszemélyiség, a csapat láttatni akart, kevés kép működött az üzenetek hiteles és találó leképezéseként.

Így tért vissza az életembe a fotózás: ki akartam deríteni, meg tudok-e felelni a saját elvárásaimnak. A fotós látásmód kialakításában fontos képzéseket végeztem el: a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem  MOME FOTÓ 2.0 képzését vagy a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Bálint György Akadémia Fotóriporter iskoláját. Közben pedig mindenhol gyakorolni akartam, sok területet igyekeztem kipróbálni: rendezvények, gyerekprogramok, családi fotózások, portrék, interjúk és fotóriportok. Kezdetben szívességből vagy gyakornokként, később már üzleti alapon. A fénykép, mint kifejezési forma is érdekel – a valóság bekeretezése és újrateremtése izgalmas intellektuális tevékenység.

Számít-e, ki van a kamera mögött? Mindenképpen. Fontos a technikai tudás, a biztos alapok, a rutin, a jó komponálás, a Photoshop, de a kamera csak az eszköz, amivel kifejezhetem azt, ahogyan a világot és benne téged látlak.  Az élettapasztalat, a látásmód, a nagyra tartott mesterek, minden egyes korábbi munka, minden elégedett és boldog ügyfél ott van a kattintásban, mellyel most Téged mutatlak meg, a Te történetedet mesélem el, a Te pillanataidat örökítem meg

Mit mondanak mások rólam?

Lépj velem kapcsolatba!